Telefoonnummer

09/282 82 11

E-mail

hedonia@telenet.be

Openingstijden

Ma-Zon: 9u00-22u00

Ontdek de ervaring van redactrice Ysaline

Redactrice Ysaline had er na een stressvolle week alvast nood aan, en trok op vrijdagavond voor 4,5 uurtjes naar Hedonia in Drongen.

Een vrijdagavond staat voor mij meestal gelijk aan uitgaan of nog al mijn taken die ik de hele week heb uitgesteld afwerken. Een avondje spenderen in de wellness was dus exact wat ik nodig had. Ik mocht met mijn plus one de wondere wereld van Hedonia in Drongen ontdekken. De wellness ligt op zo’n twintig minuutjes rijden van Gent centrum en bevindt zich in een huis dat je niet meteen als beautycentrum zou zien. Meteen bij aankomst voel je een huiselijke sfeer en dat maakt het des te gezellig.

Antistressmassage + gezichtsreiniging

Na een korte rondleiding krijgen we eerst de behandelingen. Het arrangement bestaat uit een antistressmassage met fangopakking en een gezichtsbehandeling. Je wordt niet per twee behandeld, maar je gaat elk een andere kamer in. Zo kan je helemaal op jezelf tot rust komen.

Wanneer er gevraagd wordt wie de antistressmassage eerst wil krijgen, stelt mijn vriendin al lachend voor dat ik wel eerst mag gaan gezien mijn hectische werkdag. En ze heeft geen ongelijk, want zodra zaakvoerder en kinesitherapeut Thierry zijn handen op mijn rug zet, laat hij mij weten dat ik een massage broodnodig heb. En het liefste dan zo’n drietal keer per week, oeps. Na een heerlijke massage van mijn rug, nek, schouders en benen – die trouwens uren lijkt te duren, heerlijk! – krijg ik nog een warme modderpakking op mijn rug die pijnlijke spieren, spanning en stress doet verdwijnen.

Dan ben ik aan de beurt voor de gezichtsverzorging die al even zalig aanvoelt. Mijn vermoeide huid, die wegens tijdsgebrek al een week geen deftig beautyritueel heeft gezien, wordt helemaal onder handen genomen met een reiniging, gezichtsmassage en masker. Ook mijn chaotische wenkbrauwen worden geplukt en er wordt nog een hoofdrelaxatieritueel met warme geurende doeken gedaan. Om helemaal zen van te worden!

Slaatje en wijn

Na de behandelingen schuiven we de voetjes onder tafel en krijgen we een slaatje en een glas wijn opgediend. Omdat ik door mijn hectische week volledig over het hoofd had gezien dat er een maaltijd in het arrangement inbegrepen zit, had ik niet op voorhand gezegd dat ik vegetarisch eet (geef je eetvoorkeuren zeker door bij reservatie!). Gelukkig voor mijn hongerige maag deden de mensen van Hedonia extraveel moeite om mij toch van een heerlijk gerecht te voorzien (nogmaals: héél erg bedankt!). Ik kreeg burrata met kerstomaatjes voorgeschoteld. Mijn plus one smulde van een koude schotel met verschillende soorten vlees.

Na een goedvullende maaltijd en een lekker wijntje is het tijd voor twee uur privéwellness. Je kan kiezen tussen de benedenruimte met zwembad, douche en buitensauna die je het gevoel geeft alsof je op vakantie bent. Of de bovenruimte met privésauna, stoomcabine, infraroodverwarming, douche en een jacuzzi. Grote groepen kunnen ook beide ruimtes huren. Wij testten ze allebei uit, en mijn voorkeur ging toch uit naar de jacuzzi.

Zwembad of jacuzzi

Het zwembad is héél leuk en heerlijk van temperatuur, maar minder ontspannend. Al ligt dat waarschijnlijk aan het feit dat ik een echte waterrat ben die niet gewoon kan rustig ronddobberen. Voor een zwembad ga ik dus beter naar het openbaar zwembad in de buurt. Daarnaast kan ik sowieso niet lang in een sauna zitten. We vertoefden dus voornamelijk boven en testten de sauna en de stoomcabine uit, maar hielden het niet lang vol. Dus nestelden we ons in het bubbelbad om wat bij te praten. We werden ook nog verwend met een yoghurtje, fruit en citroenwater.

Om 22u30 was het tijd om de avond af te sluiten en richting huis te keren. Dat deden we met een gelukzalig en vooral zen gevoel. We werden enorm hartelijk ontvangen en kwamen terecht in een oase van rust. Voor 4,5 uur lang heb je het gevoel dat je helemaal weg bent van de wereld. Hectische job? Drukke kindjes in huis? Of gewoon moeite met ontspannen?

Dan kan ik alleen maar aanraden om voor het volledige arrangement te kiezen dat je nu voor een Flairprijs van € 280 voor twee personen boekt bij Hedonia. Wil je geen gezichtsverzorging? Dan kan je het arrangement ook boeken zonder aan € 200.

Redactrice Ysaline Pollet – gepubliceerd in april 2023

Bron: https://www.flair.be/nl/fashion-beauty/uitgetest-wellness-hedonia-drongen/